Köszönjük, az üzenetét megkaptuk!

Hoppá, valami hiba történt a küldés során :(

A Nyári táborok leírása

A vitorlázásban az a legszebb, hogy sok más sporttal ellentétben bárkinek ajánlható, bármilyen korban elkezdhető, nem kell hozzá különleges adottság

Vitorlás tábor Balatonszéplak- felsőn a vitorlás kikötőnél.
A Yolle KFT szervezésében tartott vitorlás táborok hétfőtől- péntekig tartanak, A Calypso étteremben napi háromszori étkezést biztosítunk. . A táborban való részvétel nem kíván vitorlázásban való jártasságot. Rendelkezésére állunk teljesen kezdőknek is, hogy bevezethessük Őket eme szép sport rejtelmeibe. Szervezünk a táborozás keretében gyermek képzést ahol OP vitorlásokkal próbáljuk a jelentkezőkkel megkedveltetni ezt a sportot.

A haladó korcsoport laser,kalóz dingi,420as yolle és a vitorlás sport forma egyes katamaránjaival is megismerkedhet.

 

Napirend

1. NAP

- Megérkezés de 8-10 ig Siófok- Balatonszéplak-felső Calypso étteremhez a Vécsey u.végén lévő vitorlás kikötőhöz. (Ezüstpart Vitorlás kikötő)
- Első nap a biztonsági felszerelések áttekintése, valamint a hajók átvétele után az első kifutás a kikötőből. 
- Minden jelentkező a saját méretére alkalmas mentőmellényben vehet részt a táborban, amely meg kell hogy feleljen a magyar szabványoknak.

 

Nagyon sok mentő  mellényünk van de néha kompromisszumot kell kötni.

2. NAP

- Reggeli után 10 órakor találkozó a kikötőben. Kapitányi értekezlet max. öt percben és a hajózási feladatok megbeszélése. A mai széljárásnak megfelelő pálya kitűzése. Háromszög alakú pályán való hajózás, közben evezési gyakorlatok, váltott kormányosokkal. Ha a szél engedi, akkor egyirányú örömvitorlázás.
- Ebéd után váltott személyzettel, és hajó cserékkel tovább folyik a vitorlázás. 
- Ebéd után váltott személyzettel, és hajó cserékkel tovább folyik a vitorlázás. 
- Uzsonna 16.00 és 17.00 között. Után fakultatív program, bárki hozhat bármilyen zajkeltő eszközt, és szabad időtöltésre visszajöhet a kikötőbe.17.00 után a gyerekeket vissza adjuk a szülői felügyeletbe.

3. NAP

- Kísértetiesen megegyezik az előző nappal és csak a szélirány változhat...

4. NAP

- Ezen a napon szél és időjárás függvényében beiktatunk néhány órás elméleti oktatást, ahol azoknak a táborlakóknak, akik a kezdeti lépéseknél tartanak bebizonyítjuk, hogy bizonyos szabályok betartása mellett a vitorlázás biztonságosabb mint csúcsforgalomban átkelni a fő utcán.
- Emlékezz csak arra, hogy meglátsz te vagy a szüleid egy hajót, rögtön azt kérdezed: 
Tessék mondani ez nem borul fel???  Nos mi ezen a napon bemutatjuk a biztonságos borulás szabályait amit te is kipróbálhatsz és eloszlatjuk azt a félelmet hogy borul a hajó.
- Ezt követően tovább folytatódik a zavartalan vitorlázás. A mai nap amikor megmutathatod, hogy milyen vagy a vízen.

5. NAP

- Egész délelőtt vitorlázás a héten tanultak önálló bemutatása. Ilyenkor az oktatók megpróbálnak háttérben maradni csak a megfelelő háttér biztosítssal elfoglaltak. Ezen a déélelötti foglalkozáson a szülőknek lehetőséget adunk, hogy akás a reggeli készülődésben akár a vízre szállásban, és szerencsés esetben akár a gyakorló pályára is eljuthatnak. Ha az időjárás és a technikai lehetőségeink megengedik akkor ez a délelőtt lehet csoportos foglalkozás is. 

- Elutazás a délutáni órákban, könnyes szemek törölgetése és az égig szálló fohászok, hogy jövőre ugyanígy ugyanitt.

-Itt kell megjegyeznünk, hogy az időjárás alakítása nem tartozik a mi hatáskörünkbe. Mi is csak csodálkozunk néha a meteorológusok jóslatain. 
- Amennyiben az a  jelentős számú extrém időjárási helyzet fordul elő, hogy a tábor teljes időszaka alatt két napig nem tudunk vízre szállni erre az esetre a következő kárpótlást eszeltük ki.

-Azok a tábor lakók akik így járnak azoknak a hivatalos tábor zárást (aug.25) követően biztosítunk egy hosszú hétvégét (péntek-szombat-vasárnap) amikor csak a szállás és ellátás fejében bepótolhatják az elmaradt feladatokat.Ehhez embert hajót mi biztosítunk.

Az aktuális táborinfókért menjen a Vitorlás tábor fiataloknak rovatba.

2022. 01. 09.  |  12:03
© Calypso Vitorlásiskola 2014   |   Minden jog fenntartva